Tarih: 18.09.2024 14:19

Silivride Gaziler Günü Kutlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Silivri, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Silivri Kaymakamlığı bünyesinde gerçekleştirilecek bu özel kutlama, Silivri Atatürk Meydanı’nda düzenlenecek.

 

Gaziler Günü Programı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler, sabah saatlerinde başlayacak ve gün boyu sürecek. Resmi törenin yanı sıra gaziler ve yakınları için hazırlanan özel programlar da yer alacak. Silivri halkının da katılımıyla anlam kazanan bu etkinlik, gazilere olan minnettarlığın simgesi olacak.

Dernek Başkanı Adnan Gürcan’dan Açıklama

Silivri Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, Gaziler Günü’nün önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Bu anlamlı günde, vatanımız için canını ortaya koymuş gazilerimizin hatıralarını yaşatmak en büyük görevimizdir. Silivri halkının bu kutlamalara yoğun ilgi göstereceğine inanıyorum. Herkesi Atatürk Meydanı’nda gerçekleşecek törene davet ediyorum.”

Törene Geniş Katılım Bekleniyor

Silivri Kaymakamlığı tarafından organize edilen törene, yerel yönetim temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. Törenin ardından gaziler için düzenlenecek olan özel etkinliklerle, onlara duyulan minnet ve saygı bir kez daha ifade edilecek.

Gaziler Gününe Özel Anma Programı

Etkinlikler kapsamında gazilere özel bir anma programı düzenlenecek. Şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Ayrıca, Atatürk anıtına çelenk bırakılarak günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapılacak.

Haber: Adnan YILDIRIM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —