-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Turizmci Alihan AKKOÇ'un iftarında; Yöresel Yemekler Gündem Oldu
Memleket Sevdalısı Alihan AKKOÇ'un iftarında; Ardahan'ın Yöresel Yemekler Gündem Oldu
Bölgenin ve Turizm camiasının sevilen, sayılan, renkli siması Turizmci Alihan Akkoç’un Amber Otel’deki verdiği Ardahan öresine ait zengin iftar sofrasında Ardahan’ın ketesi, yeşil deri peyniri, kuru patlıcan dolması katılanlar tarafından çok beğenildi.
Özkan Altıntaş- İstanbul - Siyasal Birikim
Türk turizminin sevilen yöneticilerinden Alihan Akkoç, Kadir Gecesi iftarında işletmesini yaptığı Amber Otel’de turizmci dostlarını ağırlayarak doğduğu topraklar olan Ardahan’ın Göle Köprülü Beldesi’nin lezzetlerini tattırdı. Zengin iftar sofrasında Ardahan’ın ketesi, küflü çile peyniri, kuru patlıcan dolması katılanlar tarafından çok beğenildi.
1964 Ardahan Göle Köprülü Beldesi doğumlu Alihan Akkoç, Kadırga’da Amber Otel ile Sirkeci’de İmperial Otel’in işletmesini yürütüyor. Ayrıca turizm ve Ardahan ile ilgili bir çok sivil ktoplum kuruluşlarında görev alıyor.

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Alihan Akkoç’un iftar yemeğine Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB Başkanı Müberra Eresin, TÜROB yönetim Kurulu Üyesi ve Barın Otel sahibi Ayhan Hacıbektaşoğlu, İstanbul’un Milli Eğitim’den sorumlu Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Sürdürülebilir Turizm Derneği Yöneticisi ve Bentour Reisen İstanbul Temsilcisi Sevda Yılgaz, Konak Mansion Oteli sahibi Faruk Boyacıoğlu, Marnas Otel Bayrampaşa Genel Müdürü Cengiz Fison, Ottoman Hotel Imperial Genel Müdürü Serdar Balta ve Turizm Aktüel’den Hasan Arslan ile turkiyeturizm.com’dan Özkan Altıntaş ile diğer misafirler katıldı.

ALİHAN AKKOÇ’DAN 35 YILLIK HİKAYE
Alihan Akkoç. Iftar yemeğinde turzmi başladığı llk yılların aılarını anlattı. Bunlardan en ilginci olan yemeğe katılan Sevda Yılgaz ile yaşadığı şu anı oldu.
Yaklaşık 35 yıl önce Laleli’de otelde önbüroda çalışırken, otel dolu lunca o tarihlerde Monako Oteli’nde ön büroda çalışan Sevda Yılgaz ile birbirlerine destek olduklarını söyledi.
B ir gün otel dolu iken önemli bir müşterinin geldiğini söyleyen Alihan Akkoç olayı şöyle anlattı:
“Misafire otelde yer bulamayınca Mornaoı Oteli aradım ve Sevda’yı sordum. Ancak Sevda yoktu ve otel doluydu. Bunun üzerine yakında bulunan başka bir oteli aradım. Ön büroda Turgut vardı ve misafire yer buldu. Ama ona misafire iyi davranmasını odasına meyve sepeti göndermesini söyledim.
Daha sonra misafir ile ilgili fatura bana gelince şaşırdım. Kasa kasa meyve faturası gelmişti. Turgut’a açıp ‘Ben sana meyve sepeti demiştim. Sen kasa kasa mevye göndermişin” dedi. Turgut ‘sen meyve sepeti dedin. Ancak doldurübildim” diye cevap vermişti. Misafirin bu kadar meyveyi nasıl yediğini de merak etmeden durumadım. İşte turim nereden nereye geldi. Bu bir örnektir.”
CHP’li Beykoz Belediye Meclis Üyelerinden Bir İstifa Daha
Ahmet Özer’in Görev Talebine Mahkemeden Ret!
Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu
Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek
Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor
Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...
Sıkı para politikası sürdürülecek mi?
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...
Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu
AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında
Yükleniyor





















