Merkezi Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de yer alan Türk Macar İşadamları Derneği TÜMİŞAD Budapeşte Royal Grand CORİNTHİA Hotel Brasserie Atrıum salonunda Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı ve Almanya Gießen Justus Liebig Üniversitesi Rektörü Kardiyolog Prof Dr. Yaşar Bilgin ile sohbet toplantısı düzenledi.
Sohbet toplantısında Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz açılış ve selamlama konuşmasından sonra sözü Rektör Kardiyolog Prof. Dr. Yaşar Bilgin 'e bıraktı. Dernek üyeleri ve katılımcılar Prof. Dr. Yaşar Bilgin'in ''AB - Almanya ve Türkiye'deki meslek ve yaşam tecrübelerini'' dinledi.
Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Bilgin, Ahlak ; İşini Doğru Yapmaktır
Ahlak ; İşini Doğru Yapmaktır, diyen Prof. Dr. Yaşar Bilgin, iyi bir insan olmak için işinizi doğru yapacaksınız. Tabiat belirli kanunlar çerçevesinde çalışmaktadır. Hayatta da başarılı olmak için hayatın kendi kuralları vardır. En önemli olanı da doğru olmak ve işimizi doğru yapmaktır.
AB'de insan; insan özelliklerini kaybetmiştir.
Dünyada toplumlar irrasyonel bir davranış içerisindedir. Akla ve demokrasiye önem verdiğini iddia eden Batı ve AB insan hakları derken sadece kendisini tarif ediyor. Biz ise çok geniş manada kul hakkı diyoruz. İnsan ile birlikte insan oluyoruz, insanlık başka bir şey. Bizim insanlığımızı kendimize olan tavrımızdan ziyade ötekine olan davranışımız belirliyor. Batı dünyasında insan; insan özelliklerini kaybetmiştir.
Düşünce pazarında benim de hayata bir katkım olsun.
Bizim handikabımız ise, Batının yüzeysel durumunu almışız, içeriğini almamışız. Türkiye'de insanımızda patolojik bir özgüven var. Bizler özgün bireyler olamadık, bilmediklerimizi öğrenmeliyiz. İnsan akıl sahibidir. Dünyada insan yerini bulması için insanın kendisine şu soruyu sorması gerekiyor; Beni kim yarattı ve ben niçin varım. Akıl sahibi Batı'da yetişmiş ve Batı'yı tanıyan bir bilim insanı olarak ''düşünce pazarında benim de hayata bir katkım olsun'' diye baktım. Almanya'da en çok tanınan en etkili beş bilim insanından birisiyim. Bunu gurur olsun diye söylemiyorum. Doğrular üzerinden hareket ederek mesafe kat ediyorsunuz.
Yaşadığımız hayatı ve çevreyi fark etmeliyiz.
Görmek ile kavramak ayrı şeylerdir. Beynimizdeki 90 milyar hücre tek bir hücreden meydana geliyor. Birbirleri arasında 3 milyar yılda sayabileceğimiz iletişim halindeler. Her gün 1500 lt oksijen kullanıyoruz. Ve İnsanoğlu bugün bu oksijeni bedavaya kullanıyor. Bakıyoruz ancak görmüyoruz. Birçok şeyi ıskalıyoruz'' dedi.
Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Yönetim Kurulu Üyeleri Mete Atuğ, Necip Aygür, Ali Mercan, Ali Seçkin, Hakan Yıldız ve Ömer Korkmaz'ın katıldığı seminer sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayan Prof. Dr. Bilgin Dernek yönetimine ve üyelerine sıcak misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür etti.
Prof. Dr. Yaşar Bilgin'in Kariyeri
Prof. Dr. Yaşar Bilgin 1950 yılında Mersin'de doğdu. Türk asıllı Alman doktor ve siyasetçi. Kardiyoloji alanında profesör olan Bilgin, CDU Hessen yönetim kurulunda ve Türk Alman Sağlık Vakfı başkanı. Bilgin halen Gießen Üniversitesi Hastanesinde başhekim olarak çalışmaktadır. Eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Alpaslan Türkeş, Semra Özal, İsmet Sezgin, Ali Talip Özdemir gibi pek çok tanınmış simayı hastası olarak kabul edip tedaviler uygulamış bir isim.
Hessen'de, Eyalet Başbakanı'nın Danışmanı. Alman Göç ve Uyum Komisyonu Üyesi, Alman-Türk Vatandaşlar Konseyi Başkanlığı gibi görevler yürütmüştür. Almanya ve Türkiye'de devlet üstün hizmet nişanı sahibi olan Bilgin dört bilim alanında Doktorası vardır.