Tarih: 27.09.2024 09:56

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Bulurken, Bağcılar Belediyesi’ne “Dijital Şehir İkizi” Projesi İle Ödül

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Bilişim Ödülleri'nde, "Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi" ile "Belediyecilik Özel Başarı Ödülü"nü kazandı. Bu proje ile Bağcılar, daha akıllı, güvenli ve sürdürülebilir bir şehir olma yolunda büyük adımlar atıyor.

TÜRKİYE BİLİŞİM ÖDÜLLERİ ANKARA’DA SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye’de bilişim kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen ve bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen “Türkiye Bilişim Ödülleri” Ankara’da sahiplerini buldu. "Türkiye'nin Bilişimle Dönüşümü" ana temasıyla düzenlenen etkinlikte, birçok kamu kurumu, özel sektör temsilcisi ve yerel yönetim katılım gösterdi. Bağcılar Belediyesi, Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi ile üst üste ikinci kez bu kategoride ödüle layık görüldü.

BAĞCILAR DAHA AKILLI, GÜVENLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GELİYOR

Bağcılar Belediyesi'nin ödül kazanan projesi, ilçenin tamamını dijital ortama taşıyarak daha akıllı, güvenli ve sürdürülebilir bir şehir oluşturmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, Bağcılar’a ait 360° panoramik sokak görüntüleri çekilerek, ilçenin üç boyutlu bir kent modeli oluşturuluyor. LIDAR ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) gibi ileri teknolojik sistemlerle, ilçedeki 45 bin yapının envanteri güncelleniyor. Bu sayede kaçak yapılaşmanın önlenmesi, kentsel dönüşüm, afet ve acil durum yönetimi gibi birçok alanda etkin çözümler sunulması hedefleniyor.

Pilot bölge olarak seçilen Bağlar Mahallesi’nde, 52 noktaya yerleştirilen sensörler sayesinde sıcaklık, gürültü ve duman gibi veriler anlık olarak toplanıyor. Bu veriler, yapay zekâ destekli sistemlerle entegre edilerek yönetim bilgi sisteminde değerlendiriliyor.

TEKNOLOJİNİN TÜM OLANAKLARINI KULLANIYORUZ

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, şehre dair verilerin dijital ortama aktarılmasıyla kamu kaynaklarının daha etkin ve tasarruflu kullanılabileceğini belirtti. Özdemir, “Bağcılar’ın dijital bir ikizini oluşturmayı hedefliyoruz. Teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetleri daha erişilebilir hale getiriyoruz. Projemizin ödül kazanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAGBİ PROJESİ FİNALE KALDI

Bağcılar Belediyesi’nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği yapay zeka destekli sanal asistan olan "Chatbot Projesi" (BAGBİ) de “En İyi Gelişim Gösteren Proje” kategorisinde finale kalmayı başardı. Belediyenin internet sitesinde hizmet veren Bagbi, vatandaşların çeşitli konularda bilgi almasını sağlıyor ve yaklaşık 400 hizmete yönelik geri bildirimlerde bulunuyor. 

Bağcılar Belediyesi, akıllı şehir projeleriyle bir birincilik ve bir finalistlik elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

HABER: Muhammed Mustafa KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —