-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,04
-
EURO
51,25% -0,05
-
GRAM ALTIN
6237,41% -2,89
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Türkiye Terörsüz Geleceğe Yaklaştı
Türkiye Terörsüz Geleceğe Yaklaştı
Türkiye Terörsüz Geleceğe Yaklaştı
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi açıklama: Terör örgütü silah bırakıyor, Türkiye yeni bir döneme giriyor.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE’YE DOĞRU TARİHİ BİR ADIM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’nin terörle mücadelede yeni bir safhaya geçtiğini duyurdu. Erdoğan, yıllardır süren terörün artık sona geldiğini ve örgütün kendini feshetme kararı aldığını açıkladı.
Erdoğan, bu kararı sadece ülkenin güvenliği için değil, aynı zamanda milletin kardeşliğini pekiştiren büyük bir gelişme olarak gördüklerini belirtti. Açıklama, özellikle Kuzey Irak, Suriye ve Avrupa'daki örgüt uzantılarını da kapsıyor.
EKONOMİDE RAKAMLAR UMUT VERİYOR
Erdoğan’ın açıklamalarında ekonomi cephesinden de sevindirici haberler vardı. Enflasyonun düşüşte olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, Nisan ayında son 40 ayın en düşük seviyesine ulaşıldığını söyledi.
İşsizlik oranı da geriledi. Mart ayında yüzde 7,9’a düşen işsizlik oranı, son 20 yılın en düşük seviyesinde. Erkeklerde bu oran yüzde 6,5 gibi tarihi bir seviyeye indi.
İHRACAT VE TURİZMDE REKORLAR GELİYOR
İhracatta son 12 ayda 265 milyar dolarlık rekor kırıldığını belirten Erdoğan, turizmde de büyük başarılar elde edildiğini açıkladı.
2025’in ilk üç ayında Türkiye 8 milyon 844 bin turist ağırladı. Bu ziyaretlerden elde edilen gelir 9,5 milyar dolara ulaştı. Ortalama kalış süresi 11 gün olurken, yabancı turist başına gecelik harcama da 116 dolara yükseldi.
BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ
Cumhurbaşkanı, "Kökenimiz, inancımız, kültürümüz ne olursa olsun hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşıyız" diyerek birlik mesajı verdi.
Cumhur İttifakı’nın terörle mücadeledeki ortak kararlılığına vurgu yapan Erdoğan, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.
ANNELERİN GÖZYAŞINA SON VERİYORUZ
Cumhurbaşkanı’nın ifadesiyle bu gelişmenin en büyük kazananları şehit aileleri, gaziler, güvenlik güçleri ve yıllardır evlatlarına hasret kalan Diyarbakır Anneleri oldu.
Yıllarca terörün gölgesinde yaşamak zorunda kalan milyonlarca insan için yeni bir umut doğdu. Özellikle bölge halkı için bu açıklama, yaraların sarılması ve yeni bir gelecek inşası anlamına geliyor.
YOLUN SONUNA DEĞİL, BAŞARININ EŞİĞİNE GELDİK
Erdoğan, sürecin dikkatle izleneceğini ve verilen sözlerin takipçisi olacaklarını da vurguladı. İlgili tüm birimlerin süreci büyük bir hassasiyetle sürdüreceğini belirtti.
Hedef artık sadece terörün sona ermesi değil; aynı zamanda demokrasi, ekonomi ve kardeşlik temelinde Türkiye’yi daha da ileri taşımak.
ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, GAZİLERİMİZE MİNNET
Cumhurbaşkanı açıklamasının sonunda, terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitleri rahmetle andı, gazilere şükranlarını sundu. Güvenlik güçlerine Allah’tan yardım diledi.
Son olarak, “Cenab-ı Allah 86 milyon vatandaşımızı korkularından emin, umutlarına nail eylesin” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Nöbetçi Kitaphaneye Hayran Kaldılar
Çocuk İstismarı Davasında Karar
Skandal İddia! RUHSAT YOK, İNŞAAT TAM GAZ!
Dağ’dan Katılımcı Yönetim İçin Güçlü Mesaj
Su Kaynakları Ve Yönetimi Paneli Düzenlendi
Valilikten İddialara Net Yanıt
Liderlerden Kritik Görüşme
Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor
Minderde Çifte Bronz Gururu
Mobil Tehditlerde Büyük Artış
Şehit Haberi Yürekleri Yaktı
Tek Gross’un Açılışı Çerkezköy’de Heyecan Yarattı
Kaderine Terk Edilen, Şehit Okulu İçin Acil Çözüm Çağrısı..
Yılların Elektrik Sorunu Nasıl Çözüldü
Kuraklık Alarmı Tarımı Tehdit Ediyor
Gençlere Büyük Destek Aileye Güçlü Adım
Yerli Patent Başvuruların Ne Durumda?
Kardeşlik Acısı Yürekleri Yaktı…
Kapı Kilitlerinde Yeni İnceleme Süreci Başladı
Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin 7 Yıllık Elektrik Sorunu Çözüldü!
Başkan Yardımcısı DOĞRU; "Nevruz Barışın, Umudun Bayramıdır
Ergenekon’dan Nevruz’a: Ortak Mirasın Milli Bayramı
Potanın Perileri Dünya Sahnesine Hazır
Başkan Erol ÖGEDİK: “NEVRUZ”, Umudun, Barışın Kardeşliğin Elçisidir.
İş İnsanı Adem TOPRAK: “NEVRUZ” Berekettir, Dostluk ve Kardeşliktir
İş İnsanı Ertürk KILIÇ; 'NEVRUZ' Yeniliğin, iyiliğin, Bayramıdır
Başkan Nasrettin BAVAŞ; "NEVRUZ" çoçukluğumuzun Unutulmaz Bayramıdır
Mali Müşavir Başkan vekili Turgut TARLIĞ, NEVRUZ Çocukluk Bayramımızdır
Eğitimci Bahattin DURMUŞ; "NEVRUZ" Baharın Müjdecisidir
Emin ALAGÖZ: "NEVRUZ" Bereketin Barışın Kardeşliğin Bayramıdır
Yükleniyor





















