• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,51% 0,13
  • EURO

    45,33% -0,16
  • GRAM ALTIN

    4308,83% 0,19
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00

Türkiye’de İlk Olan ‘Dönüşüm Mahallesi’nde İmamoğlu ile Halk Buluşması

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli dünyaya örnek olan kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

GÜNDEM 25.03.2024 14:12:00 0
Türkiye’de İlk Olan ‘Dönüşüm Mahallesi’nde İmamoğlu ile Halk Buluşması

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli dünyaya örnek olan kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kentsel Dönüşüm ile evini yenilemek isteyen Avcılarlıların geçici bir süre konaklamasını sağlayacak “Dönüşüm Mahallesi” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile tanıtıldı. 

Türkiye’de Bir İlk: Dönüşüm Mahallesi

17 Ağustos 1999 günü meydana gelen depremden etkilenen Avcılar'da kentsel yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli'nin göreve gelmesiyle Avcılar’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları daha önce hiç görülmediği şekilde ivme kazandı. Avcılar’da başlatılan “Hayat Kurtarma Harekatı” ile binlerce kişini deprem dirençli yapılara taşınarak hayatı kurtuldu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli dünyaya örnek olan kentsel dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 

Kentte dönüşümü hızlandırmak için evini yenilemek isteyen ama kiralık ev bulamayan veya kirasını karşılayacak durumu olmayan Avcılar’lılar geçici olarak konaklamasını sağlayacak için Dönüşüm Mahallesi’nin yapımı tamamlandı.  Firuzköy Atatürk Stadyumu yanında bulunan 9 bin 38 metrekare alanda  yapılan 47 adet özel ölçülerle imal edilmiş evlerde; 1 oda, 1 salon, mutfağın yanı sıra banyo ve tuvalet bulunmakta. Özel peyzaj alanı da bulunan evler, ikamet edecek vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünülerek tasarlandı.

Hançerli: Kentsel dönüşüm bir hayat kurtarma projesidir

Türkiye’de ilk olan “Dönüşüm Mahallesi” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile halka tanıtıldı. Büyük bir halk buluşmasında halka hitap eden projenin mimarı Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin konuşması şöyle;

“100 bine yakın insanımızın hayatını kurtardık.”

Geçtiğimiz 5 yıl boyunca birçok hizmete ev sahipliği yaptık. Birçok hizmet ve yatırım gerçekleştirdik ama bunlardan en önem verdiğim şey kentsel dönüşümdü. 5 yıldır duraksamadan kentsel dönüşüm yaptık. 99 depreminden sonra  25 yıldır yapılmayan kentsel dönüşümü biz Avcılar’da yaptık, hayırlı olsun. Kentsel dönüşüm süreci hala ülkeyi yönetenler tarafından yanlış yönetiliyor. 2002 yılında mevcut iktidar, iktidara geldi tam 22 yıl geçti üzerinden. 2002 yılının 3 sene öncesinde 99 depremi olmuştu ve bu depremden İstanbul da etkilenmiş Avcılarda da kayıplarımız olmuştu. Deprem denilince akla Avcılar geliyordu. Deprem sonrasında Avcılar’dan göçler olmuştu. Ekonomik durumu iyi olan, parası olanlar farklı yerlerde farklı binalara geçmeye çalıştılar ama Avcılar’da dönüşüm olmadığı gibi İstanbul’da ve Türkiye’de de dönüşüm olmadı. Hükumet 23 yılda kentsel dönüşüm sorununu çözemedi. 23 yılda çözemeyenler, bakan olmasına rağmen hükumet olmasına rağmen, bugünden sonra çözebilir mi? Çözemezler çünkü kentsel dönüşüm sorununa inşaat gözüyle bakıyorlar. Bu meseleyi beton olarak algılıyorlar. Kentsel dönüşüm meselesi ne inşaat meseledir ne beton projesidir. Kentsel dönüşüm bir hayat kurtarma projesidir. Biz Avcılar’da 20 bini aşkın bağımsız bölümü dönüştürerek, 20 bini aşkın riskli yapıyı yıkarak 100 bine yakın insanımızın hayatını güvenceye aldık.. Kentsel dönüşüm deyince vatandaş ile emniyet güçlerinin ve devletin karşı karşıya gelmesiyle, çokça karşılaştık. Vatandaşla devlet kavga etti. Evlerini zorla yıktı. Biz Avcılar’da 5 yıl içinde bin 700 binayı güven oluşturarak alkışlarla yıktık ve yaptık. İşte Dönüşüm Mahallesi kentsel dönüşümün ayaklarından biri. Dönüşüm mahallesinde evinin dönüşümünü isteyen fakat kiralık da olsa ev bulamayan zorda olan kentsel dönüşüm sürecinde yani güvenli binanın yapımı sürecinde Avcılarlı komşularımızı misafir edeceğiz. Bu mahalle dönüşümünü hızlandıracak, güvenli ve dayanıklı konutlara geçişi hızlandıracak. Kentsel dönüşüm Avcılar’da daha da hızlanacak. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Ekrem İmamoğlu’na bu 5 yıllık süreçte verdiği desteklerden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Planlı olan mahallelerimizde riskli ve tehlikeli yapılar yıkıldı yerine dayanıklı olanlar inşa edildi.  Yaklaşık 40 yıldır çivi çakamayan evlerini yenileyemeyen bir mahallemiz vardı. Yeşilkent Mahallemizde 40 yıldır imar yoktu ve hayırlı olsun artık Yeşikent’in imarı var ve Yeşilkent’te dönüşüm başlayacak. Yine 45 yıldır imarı olmayan Tahtakale Mahallemizde de artık imar var ve dönüşüm başladı. Ruhsatları veriyoruz. Yeni ve güvenli evler hızla yapılıyor. Önümüzdeki günlerde, mutlaka İstanbul’da Büyükşehir Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Avcılar’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı ve başkanı Utku Caner Çaykara kentsel dönüşümü hızla ilerletecek ve Avcılar’da riskli hiçbir yapı kalmayacak.

İmamoğlu: Ülke olarak kentsel dönüşümde iyi bir sınav verilmedi

Ülke olarak deprem ve kentsel dönüşüm konularında iyi bir sınav verilemediğine vurgu yapan İmamoğlu, Avcılar’da yaptığı konuşmada özetle şu ifadeleri kullandı: 
 

“2019’dan bu yana omuz omuza, Turan Hançerli Başkanımla depremle mücadele, kentsel dönüşüm, imar planı süreciyle ilgili ciddi bir mücadele verdik.

Bence bu geçtiğimiz 5 yıl, planlama açısından, depremle mücadele açısından, kentsel dönüşüm açısından değerli bir 5 yıl olmuştur. Ben, hepinizin huzurunda Başkanıma yürekten teşekkür ediyorum.

Biz, planlama sürecinin birtakım engellemeler ya da çıkartılan sıkıntılara rağmen, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden çıkartarak hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem Avcılar'da süreci toparladık Turan Hançerli Başkanımızla ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi grubumuzla.

Daha sonra, burada 40 yıldır imar sorunu olan Yeşilkent Mahallesi başta olmak üzere, birçok mahalleyle ilgili süreçlerin tetiklenmesi, hızlandırılması, kira desteği gibi birtakım hususların bizim tarafımızdan da devreye sokulmasıyla, Avcılar'da sağlanan güven ortamıyla, binlerce insanımız yeni yaptığı binalarıyla güvenli yuvalarına kavuştular. Kavuşmaya da devam edecekler.”

  1. İmamoğlu’ndan Hançerliye Özel Teşekkür

“Siyasette karar alma süreçleri var, şu var, bu var. Ama esas olan; benim derdim, kişisel menfaatim değil, birikimimle 5 yıl hizmet ettim. Bundan sonra farklı konumlarda, farklı ortamlarda, farklı koşullarda nasıl hizmet ederim arayışıyla, verilen bir siyasi karara saygı duyarak, sürecin toparlanması, mevcut adaya destek olmasıyla çok erdemli, çok ahlaklı bir siyasi kişilik örneği ortaya koyduğu için, ben Turan Hançerli'ye ayrıca teşekkür ediyorum.

Benim, inşallah Allah nasip eder, bu önümüzdeki 5 yıllık dönemde İstanbul'a hizmet edeceğim dönemde, Hançerli Başkanımızı en yakınımda, yine İstanbul'a kendi uzman olduğu hususlarda hizmet ederken göreceksiniz. Benim can yol arkadaşımdır. Kendisine yürekten teşekkür ederim geçmiş hizmetlerinden ve bundan sonraki sürecinden dolayı.

Karşılıklı nezaketle, genç bir siyasetçi olarak bu süreçte her anını saygılı bir şekilde yöneterek, güzel bir ortam sağlayarak, Avcılar'a ne kadar hazırlıklı olduğunu ve bu bölgenin bir genci olarak inşallah iyi bir belediyecilik yapacağını, deneyimlerden faydalanıp iyi insanlarla, düzgün insanlarla, doğru teknik insanlarla iyi bir süreç yöneteceğine inandığım, saygı ve sevgi çerçevesinde süreç yönettiği için de inşallah 31 Mart'ta kazanacağına yürekten inandığım Utku Caner Çaykara'ya da teşekkür ediyorum.”

CHP’li Belediyeler Saraçhane’de Birlik Mesajı Verdi

Ju Jıtsu Şampiyonası Çorum’da Nefes Kesti

Bakan Yerlikaya'dan Edirne Merkezli Operasyon Duyurusu

Dijital Dolandırıcılığa Dikkat..!

Regnum Kültür ve Sanat Merkezi Eğitimlerine Başladı!

Gazeteci Gürsel Karasansar Hayatını Kaybetti

Türkiye ve Bulgaristan’dan Sınırda Ortak Önlemler

Yeni Dolandırıcılık Yöntemine Dikkat!

Küçük Ellerden Büyük Eserler...

Hem Güldüler Hem Öğrendiler

Arpa Hasadı Burs Oldu

Bakan Yardımcısı Yılmaz'la Vali Sezer Öğrencilerle Buluştu

Beylikdüzü’nde Babalar Günü’ne Özel Etkinlikler

Esenyurt’ta Tarih Şöleni: 1071’den Günümüze Türkiye Tarihi Sahnelendi

Vali Yunus Sezer: "Babalar Ailelerimizin Sarsılmaz Direği"

Balıkçı Kenan’dan Şok İddialar… Ahtapotun Başı İmamoğlu, Beyni Akgün

Minik Yüreklerden Büyük Ressamlar Geçidi

Kırmaz’dan Hallimanı Beach’e Ziyaret

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

DEM üç ay sonra kararını verebildi: Başvuru yapacağız

Babalarımız: Hayatımızın En Büyük Kahramanları

TEMPO TV. Gazetecilerle Gündem’de Bu Hafta: ALİ AKÜZÜM Konuk Olacak

Ahmet Şahin, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili olarak seçildi

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Beyoğlu Şubesi Şişhane’de Açıldı

Doğaseverlerin Yeni Uğrak Noktası: Esenyurt Belediyesi Danamandıra Tabiat Parkı!

Zincir Marketlere Kapsamlı Denetim

TSK Gücüne Güç Katıyor…

Bekir Bozdağ Yeniden TBMM Başkanvekili Oldu

Yağış ve Toza Dikkat..!

Şarkılar Sahne Sıcaklığında Yeniden Doğuyor

Yükleniyor

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Trump’tan Orta Doğu Çıkarması

Zelenskiy Türkiye’ye Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Görüşme

Türkiye Terörsüz Geleceğe Yaklaştı

Papa LEO'dan Barış Çağrısı

TEMPO TV. Gazetecilerle Gündem’de Bu Hafta: ALİ AKÜZÜM Konuk Olacak

ALTIN FİYATLARINDA YENİ HEDEF 3 BİN 500 DOLAR

MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Emeklilere Müjde

Altın Düştü, Dolar Dalgalı

Altın Fiyatları Yükselişe Geçti

Vatandaş Mağdur Oldu

Zam Umudu Artıyor

Ev Kadınları İçin Sosyal Güvence Düzenlemesi

Destek Ödemesi Hesaplara Yatıyor

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Ju Jıtsu Şampiyonası Çorum’da Nefes Kesti

Avrupa'da Altın Kazanan Bilekler…

İstanbul’un Fethinin İzinden Konvoy Coşkusu

Geleceği Netlik Kazandı İmzayı Attı

Esenyurtlu Cimnastikçilerden Türkiye Derecesi

Avcılar Belediye Cihangirspor Kadınlar 2.Lige Yükselme finalinde

Fenerbahçe’yi Farklı Geçtiler…

Galatasaray Taraftarı Silva İçin Geri Sayımda

Esenyurt Belediyesinden Özel Çocuklara Atla Terapi Etkinliği

Ali Koç’un Yunus Akgün Planı

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

Ömer AMED'in Lansman Gecesi Muhteşem Oldu

LOZAN YOLU ÇOK ÇETİN BİR YOLDU.

Kakava Ateşi Edirne’yi Isıttı: Şenlikte Renk, Müzik ve Birlik Vardı

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerinde Görücüye çıkacak

BEYOĞLU’NDA KADIN EMEĞİ GÜNLERİ BAŞLADI

Esenyurt’ta Kültür Sanat Coşkusu: Çehov Kabare Kapalı Gişe Oynadı

Volkan Konak, Türkiye’yi Yasa Boğdu

DEM Partililer Yenikapı'da Nevruz'u kutlamasında Tutuklamalara tepki v ardı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2