Tarih: 17.09.2024 09:31

‘Üç Köy Üç Meydan’ Projesi Sona Geldi…

Facebook Twitter Linked-in

 

‘Üç Köy Üç Meydan’ Projesi Sona Geldi…

Çalık: Amacımız Komşularımız İçin Daha İyi Bir Yaşamı Tasarlamak. Gürpınar’da ‘Üç Köy Üç Meydan’ Projesinde Sona Yaklaşıldı 

Beylikdüzü Belediyesi’nin Gürpınar, Kavaklı ve Yakuplu mahallelerinde hayata geçirdiği ‘Üç Köy Üç Meydan’ projesinin son ayağı olan Gürpınar Köy İçi Meydanı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin tamamlanma aşamasına gelmesiyle birlikte Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Amacımız komşularımız için daha iyi bir yaşamı tasarlamak,” diyerek projeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

“GÜRPINAR KÖY İÇİ MEYDANI YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK” 

Beylikdüzü Belediyesi’nin, köy içi alanlarını canlandırma ve modern yaşama entegre etme amacıyla başlattığı ‘Üç Köy Üç Meydan’ projesinin son ayağı olan Gürpınar Köy İçi Meydanı, mahalle sakinleri için yeni bir yaşam alanı olacak. 2 bin metrekarelik meydan, Gürpınar’ın yeni buluşma noktası haline gelirken, proje kapsamında 50 araçlık kapalı otopark ve Belediye Çözüm Ofisi de inşa edilecek. Ayrıca, 850 metrekarelik bir alana sahip Kent Enstitüsü ile ilçe sakinlerine yönelik çeşitli atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenlenecek.

 “SADECE KENTİ DEĞİL, YAŞAMI DA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

Projeyi yerinde inceleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Gürpınar Meydanı ve çevresinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalık, projenin bölgeye katacağı değeri şu sözlerle anlattı:  

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu döneminde ‘Üç Köy Üç Meydan’ projesinin sözünü vermiştik. Bugün Gürpınar Köy İçi Meydanımız ile bu projenin son ayağında sona yaklaştık. 3 bin 400 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan meydan, çevresiyle birlikte yalnızca bir kentsel dönüşüm projesi değil, aynı zamanda mahallemizin sosyo-kültürel yaşamını da değiştirecek. Gürpınar’da yalnızca kenti değil, yaşamı da dönüştürüyoruz. Bu projeyle birlikte mahallemizin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısına büyük katkı sağlayacağız. Amacımız komşularımız için daha iyi bir yaşamı tasarlamak. Şimdiden Gürpınar Meydanı, Kent Enstitüsü ve Kapalı Otopark projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“ ‘ÜÇ KÖY ÜÇ MEYDAN’ PROJESİ BEYLİKDÜZÜ’NÜN GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR” 

‘Üç Köy Üç Meydan’ projesi, Beylikdüzü’nün farklı mahallelerine kazandırdığı meydanlarla ilçenin sosyal dokusunu güçlendiriyor. Gürpınar, Kavaklı ve Yakuplu mahallelerinde yapılan çalışmalar sayesinde, kent yaşamı ve kültürel etkileşim alanları artarken, bölge sakinlerinin yaşam kalitesi de yükseliyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın vizyonuyla hayata geçirilen bu projeler, Beylikdüzü’nün geleceğine önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.

Haber: Nezir KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —