Tarih: 21.06.2024 13:45

Yer Esenyurt; Nereden Nereye!

Facebook Twitter Linked-in

Nazım Hikmet’in ismini 21 yıl sonra kültür merkezi binasına astıklarına dikkat çeken Başkan Özer, Yaşar Kemal, Feqiye Teyran ve Ahmede Xane gibi büyük yazar ve ozanların isimlerini de Esenyurt’ta yaşatacaklarını söyledi.

Van Dernekler Federasyonu’nun geleneksel kahvaltılı bayramlaşma programına Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, van Dernekler Federasyonu (VANFED) Başkanı Fatih Yağız, Van İş Adamları Derneği Başkanı (VİŞAD) Fethullah Kardaş, Ağrı Dernekler Federasyon Başkanı Şerafettin Öztürk, Mersin Toroslar Başkan Yardımcısı Hülya Ayhan, Anadolu Konfederasyonu Onursal Başkanı Yusuf Tuncil, Van dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve birçok meclis üyesi ile Vanlılar katıldı.

“YÖNETİLEN DEĞİL YÖNETİCİ OLACAĞIZ DEDİK VE ŞÜKÜRLER OLSUN BUGÜN O GÜNLERİ YAŞIYORUZ”

Bayramlaşmada ilk olarak söz alan Van Dernekler Federasyonu Genel Başkanı M. Fatih Yağız, “Bugün ilk bayramlaşmayı Van’ın bağrından kopmuş Bilim adamı, Profesör Esenyurt Belediye başkanı Ahmet Özer ile ikinci bayramlaşmayı kutlamış oluyoruz.

Van’a giderek 14 belediyemizi ziyaret ettik. Belediyeleri ziyaret ederken kendi evimizde olduğumuzu bize hissettirdiler. 14 belediyeye teşekkürlerimizi ve selamlarımız yolluyoruz.

Batıda ilk defa bir belediye başkanı çıkardık. Gelecek dönem bunu 4-5’e çıkarmayı hedefliyoruz. 2 senedir dilimizde tüy kalmadı yönetilen değil yönetici olacağız dedik ve şükürler olsun bugün o günleri yaşıyoruz.

AHMET ÖZER: BAŞKA BİR İLÇE VERİLSEYDİ KABUL ETMEZDİM

Daha sonra söz alan Esenyurt Belediye başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ise, “Bana Beşiktaş, Beyoğlu veya Kadıköy belediye başkanlığını verseydiler kabul etmezdim” dedi. Esenyurt’un sosyolojik özelliğinden dolayı küçük bir Van, küçük bir Ağrı, Mardin ve Diyarbakır olduğunu vurgulayan Özer, Türkiye’nin en büyük ilçesi olması, 7 Büyükşehir, 57 ilden büyük olması nedeniyle Esenyurt’tan aday olmayı kabul ettiğini belirtti.

“DÜNLE BERABER SÖYLENEN HER ŞEY DÜNDE KALDI ESENYURT’TA YENİ BİR SAYFA AÇALIM”

“İnsanlık tarihinde iki konu insanları birbirine yaklaştırmış, bunlardan biri felaket ve acılardır, diğeri ise sevinçler ve zaferlerdir. Çok şükür bugün bizi bir araya getiren acı, felaket ve keder değil, güzelliktir sizin sayenizde kazanmış olduğumuz başarıdır.” diyen Belediye Başkanı Özer, daha sonra şunları söyledi:

“Bu güzellikleri bayramda, seyranda paylaşmak için bir aradayız. Mevlâna’nın bir sözü var diyor ki “Dünle beraber söylenen her şey dünde kaldı cancağızım, artık bugünden sonra yeni şeyler söylemek lazım” Bundan sonra biz Esenyurt‘ta yeni bir sayfa açalım.

Şimdi burada sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin en büyük ilçesinin belediye başkanını çıkardılar. Bunun onuru, gururu yaşamak elbette sizin hakkınız, bu bir lütuf değil aynı zamanda demokrasinin de gereğidir.

“ADALET BUGÜN VANLILAR İÇİN TECELLİ ETTİ”

Esenyurt’ta yaşayan en büyük kitle Vanlılar'dır, temsil hakları vardır. Bugüne kadar adaletli bir biçimde gerçekleştirilmemiş ama gelinen noktada adalet bugün tecelli etmiş durumdadır.

Sizler gece gündüz çalıştınız ve dediniz ki “bizim adımıza biri çıkmış bizi temsil edecek. Kardeşimizi seçelim” ve seçtiniz. Sözünüzü söylediniz şimdi söz sırası bizde bende sözümü hizmet yoluyla söylemek istiyorum.

“BUNUN KIYMETİNİ BİLEREK YÜRÜMELİYİZ”

Bana bu görev önerildiği zaman buradaki sosyolojiyi düşünerekten gelip aday oldum. İnanın bana Beşiktaş, Kadıköy veya Beyoğlu’nu teklif etseydiler kabul etmezdim çünkü orada hitap edeceğim, bir sosyoloji yoktu. Orada beni sarıp sarmalayacak ve kucaklayacak, koruyacak bir sosyolojik yapı yoktu ama burada var. Burası küçük bir Van, küçük bir Ağrı, Mardin veya Diyarbakır’dır. Ben de hayatımı bu halkın mücadelesi, başarısı, eşitliği ve özgürlüğü için doğan fırsatları gerçekleştirme şansına dayanarak verdim. Aceleci, sabırsız olmamalıyız, bunun kıymetini bilerek yürümeliyiz.

“BURADA YENİ BİR MODEL UYGULAYIP DESTAN YAZACAĞIZ”

Kendime sesli düşünüyorum; biliyorum etrafımızda bir sürü Çar çakallar var, önümüzde uzun ama engebeli yolumuz var, bütün bu zorluklara ve Türkiye’nin en zor yeri olmasına rağmen Allahın izniyle sizin desteğinizle bütün zorlukların üstesinde geleceğiz ve burada yeni model uygulayıp destan yazarak dosta düşmana göstereceğiz.

“ESENYURT 7 BÜYÜK ŞEHİRDEN DAHA BÜYÜK”

Esenyurt Türkiye’nin en zengin ve en fakirlerinin yaşadığı bir kent, 7 Büyükşehir, 57 ilden daha büyük yerden bahsediyoruz. 3 bin fabrikası olan Esenyurt ilçemizden bahsediyoruz. Bayramdan sonra sayın Sn. Ekrem İmamoğlu’nu davet ettim gelecek ve buradaki fabrikatörlerle bir toplantı yapacağız ve diyeceğiz ki; “Antalya’da yatınız, İsviçre’de katınız olsun, ama buraya da şükran borcunuzu ödeyin, Esenyurt’ta karşı sorumluluklarınız var” diyeceğiz.

“HALK AÇKEN, PERİŞANKEN BİNALARIN BİR KIYMETİ HARBİYESİ YOK”

Günde 15 bin kişiye üç dört çeşit yemek dağıtacak bir tesis yapıyoruz, kent lokantaları açacağız. Bir vatandaş bir lokantaya gittiğinde 3-4 çeşit yemeğe 300-500 lira para veriyor. Bizde bunu 30-40 liraya yiyebilecek. Çünkü buradaki insanlarda insanca, insanın onuruna yaraşacak derecede yaşamayı hak ediyorlar. Sosyal Belediyeciliği yapmamız gerek çünkü Türkiye’de sosyal devlet eksiktir. O nedenle bu anlamda da hem anlayışımız, hem bakışımız, hem ideolojimiz ve duruşumuz gereği bunları mutlaka surette yapacağız. Yoksullara kart dağıtıyoruz; talimat verdim bu sayı katlanarak gidiyor. Bir ise iki, iki ise üç olacak.

Ben de isterim ortaya bina binaları dikeyim ama halk açken, perişanken binaların bir kıymeti harbiyesi yok.

“SİZ İŞ YAPIN HALK BORÇLA İLGİLENMEZ”

Belediye ağlama yeri değildir. Evet büyük bir borçla aldık. Olabilir sizde iş yapın halk borçla ilgilenmez, vereceğimiz hizmetlerle ilgilenir. Bunları el birliği ile yapacağız.

“YAŞAR KEMAL, FEQİYE TEYRAN VE EHMEDİ XANİ İSİMLERİNİ DE YAŞATACAĞIZ”

Kültürle sanatla ilgili işler yapacağız. Bakın şu anda oturduğumuz Nazım Hikmet Kültür Merkezi 21 yıldır yasaklıydı, adını söküp atmışlar ve bir sembol olsun diye onardık açılışını yaptık. Yeri gelince Yaşar Kemal, yeri gelince Feqiye Teyran, yeri gelince Ahmede Xane ismini vereceğiz. Dolayısıyla elbirliğiyle, gönül birliğiyle yol yürüyeceğiz.

“İLK FIRSATTA VAN’A GİDECEĞİM”

İlk fırsatta Van’a gitmek istiyorum. İnsan kendi köklerine döner. Kendi çocukluğuna döner. İnsanın en temiz banka hesabı kendi çocukluğu ve gençliğidir. Oraya döneceğiz orayla buluşacağız. Van’a gidip diyeceğiz ki “Giderim Van’a doğru yolum İran’a doğru kes başım kanım aksın kıymet bilene doğru” gidip onlarla buluşacağız.” 

Burhan AYDIN/Esenyurt/Siyasal Birikim 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —