Yeşilay Yeşilay Büyükçekmece Derneği Basın İle Buluştu

Yeşilay  Yeşilay Büyükçekmece Derneği  Basın İle Buluştu

Yeşilay Büyükçekmece Şube Başkanı Recep Çalışkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 Yeşilay Büyükçekmece Şube Başkanı Recep Çalışkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Etkinlik, yoğun bir katılımla gerçekleşti ve Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, birlik üyeleri, Yeşilay Kurucu Başkanı İhsan Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile renklendi.

İHSAN YILDIZ’DAN BASINA KIYMETLİ MESAJLAR

Yeşilay Kurucu Başkanı İhsan Yıldız, basının Türkiye’deki kritik rolüne dikkat çekti. Yıldız, “Bir gün değil, her gün sizin gününüz olmalı. Hakkınız ödenmez. Siz olmadan hiçbir şeyden haberimiz olmayacak,” diyerek gazetecilerin toplumdaki konumunu ve önemini vurguladı. Ayrıca, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelede gösterdiği çabaları anımsatarak, bu konudaki çalışmalarının artarak devam edeceğini ifade etti.

2016 yılında kurulan Yeşilay Şubesi’nin, zorlu şartlar altında faaliyet gösterdiğini belirten Yıldız, 2022 yılında kendi ofislerine geçtiklerini açıkladı. “Yeşilay, kamu yararına bir dernek olarak bağımlılıkla mücadele ediyor. Tütün, alkol ve madde bağımlılığının yanı sıra teknoloji ve kumar bağımlılığına da dikkat çekiyoruz,” şeklinde konuştu. Yıldız, ayrıca Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) hakkında bilgi vererek, bağımlılık mücadele eden bireylere ücretsiz destek sunduklarını ifade etti.

 

 

RECEP ÇALIŞKAN’IN AÇIKLAMALARI VE GAZETECİLİĞE VURGU

Yeşilay Büyükçekmece Şube Başkanı Recep Çalışkan, gazeteciliğin fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor bir meslek olduğunu vurguladı. “Gazetecilerin, toplumun doğru bilgilendirilmesi ve meselelerin çözüme kavuşturulmasında üstlendiği rol, toplum için elzemdir,” dedi. Çalışkan, gazetecilerin bu görevlerini yerine getirirken gösterecekleri dayanışmanın, sosyal hedefler açısından önemli olduğunu ifade etti.

Çalışkan, ayrıca Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, onlara başarı dileklerinde bulundu. Etkinlikte birbirleriyle dayanışma içinde olmanın önemine vurgu yapıldı. Yeşilay’ın tarihi ve kuruluşu konusundaki bilgiler vererek, sektörün alkol ve uyuşturucu bağımlılığı yaygınlaşmasını önlemek amacıyla 1920 yılında kurulduğunu ve zaman içerisinde birçok bağımlılık alanında mücadelesini sürdürdüğünü anlattı.

 

 

YEŞİLAY’IN GÜNÜMÜZDEKİ ROLÜ VE HİZMETLERİ

Recep Çalışkan, Yeşilay’ın günümüzde 120 şubesi ile aktif olduğunu ve bağımlılıkla mücadelede eğitimlerin yanı sıra, esnaf ve yerel önderlerle iş birliği yaparak farkındalık oluşturma çabası içinde olduklarını belirtti. Bunun yanı sıra, Yeşilay’ın 107 Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) varlığına işaret etti. YEDAM, bağımlılıkla mücadele eden bireylerin, alanında uzman kişiler tarafından ücretsiz sağlık desteği alabilmelerini sağlıyor. Çalışkan, “Silivri’de bulunan YEDAM, bağımlılıkla mücadele eden bireylere ücretsiz hizmet sunuyor,” diyerek, gençlerin spora yönlendirilmesi için oluşturdukları Spor Kulübüne dikkat çekti. “Boş vakitlerini sporla değerlendirmeleri için gençlerimize önemli fırsatlar sunuyoruz,” şeklinde ekledi.

 

 

“YEŞİLAY’IN TARİHİ VE HEDEFLERİ”

Yeşilay, işgal güçlerinin Birinci Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında toplumumuzda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla, Sultan Vahdeddin'in izniyle ve Şeyhülislam İbrahim Haydarizade'nin himayesinde, Dr. Mazhar Osman ve arkadaşları tarafından 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. Yeşilay'ın kuruluşunu anmak için 1-7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. "Hilal-i Ahdar" ismi, 1929 yılında "Yeşil Hilal" olmuş; 1936’da ise Yeşilay olarak değiştirilmiştir. 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü'nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay’a "Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü" verilmiştir. Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça, Yeşilay'ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş; alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı Yeşilay'ın mücadele alanına dahil olmuştur.

 

RECEP ÇALIŞKAN KİMDİR?

Recep Çalışkan, 1980 yılında Erzincan’da doğdu. Evli ve bir erkek, bir kız çocuğuna sahiptir. Eğitim hayatını İstanbul Üniversitesi Coğrafya Fakültesi, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Emlak Yönetimi bölümlerinde tamamlamıştır. 18 yıldır özel bir şirkette genel koordinatör olarak çalışmakta olup, aynı zamanda ortağı olduğu bir gayrimenkul danışmanlık şirketi bulunmaktadır. 15 yıldır Mimaroba’da ikamet eden Çalışkan, bu süre zarfında Yeşilay’ın bölgede gerçekleştirdiği projelerde aktif rol oynamaktadır.

NEZİR KARAYÜN’DEN YEŞİLAY’A DESTEĞİN ÖNEMİ

Etkinlikte söz alan Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Yeşilay’a olan desteğin toplum sağlığı açısından hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. “Bağımlılıkla mücadele, yalnızca bireylerin değil, toplumun genelinin sağlığı için kritik bir konudur,” diyen Karayün, Büyükçekmece’de Yeşilay’ın tanıtımının artırılması gerektiğini belirtti. Toplumda bilinç oluşturmanın yanı sıra, Yeşilay’ın yürüttüğü projelerin de geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için iş birliğinin önemine değindi.

Karayün, bağımlılıkla mücadelenin sadece bireylere yönelik değil, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, Yeşilay’ın Türk milletinin özünü oluşturması, tüm kötülüklere karşı duruş sergilemesinin gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, yerel basın birliği olarak birlikte hareket etmenin önemini gündeme getirerek, dayanışmanın gücüne işaret etti. 

Burhan AYDIN/Siyasal Birikim


Haber Kaynak : yerelhaberim.net

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Trump’tan Orta Doğu Çıkarması

Zelenskiy Türkiye’ye Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Görüşme

Türkiye Terörsüz Geleceğe Yaklaştı

Papa LEO'dan Barış Çağrısı

BİEN REKLAM - Dijital Baskı Merkezi Yeniliklerin adresi

Son Gün 31 Temmuz 2025

Enerji Piyasasında Petrol ve Gaz Fiyatları Nereye Gidiyor?

Bölgesel Savaş Petrol Fiyatlarını Neden Yükseltti..?

İran’dan Doğal Gaz Sevkiyatı Varmı?

64 Milyar Dolarlık Dev Yatırım

AB Ortalamasının Gerisinde

TEMPO TV. Gazetecilerle Gündem’de Bu Hafta: ALİ AKÜZÜM Konuk Olacak

ALTIN FİYATLARINDA YENİ HEDEF 3 BİN 500 DOLAR

MAYIS AYI ENFLASYON VERİLERİ SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Sporla Dolu Bir Yaz Başlıyor…

Ju Jıtsu Şampiyonası Çorum’da Nefes Kesti

Avrupa'da Altın Kazanan Bilekler…

İstanbul’un Fethinin İzinden Konvoy Coşkusu

Geleceği Netlik Kazandı İmzayı Attı

Esenyurtlu Cimnastikçilerden Türkiye Derecesi

Avcılar Belediye Cihangirspor Kadınlar 2.Lige Yükselme finalinde

Fenerbahçe’yi Farklı Geçtiler…

Galatasaray Taraftarı Silva İçin Geri Sayımda

Esenyurt Belediyesinden Özel Çocuklara Atla Terapi Etkinliği

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

Ömer AMED'in Lansman Gecesi Muhteşem Oldu

LOZAN YOLU ÇOK ÇETİN BİR YOLDU.

Büyük Osmanlı Camii’nin Yıllardır Süren Sorunu Başkan Vekili Can Aksoy’un Çabalarıyla Çözüme Kavuşuyor

Bakan Yusuf Tekin'den Müjde

Mağdur Çocuk Yurda Yerleşmek İstiyor

Esenyurt Belediyesi’nden Ağaçlara Teke Böceği Kalkanı

Dikmen Ve Ağırdağ Kavşaklarına Akıllı Sinyalizasyon Sistemi Kuruluyor

Kuraklığa Karşı Sulama Planı

Köpek Saldırısında Bir Kişi Yaralandı

Başpehlivan Orhan Okulu Oldu

Ufuk Özünlü Yeniden Kırkpınar Ağası Oldu

Esenyurt’ta Aşure Bereketi: 17 Bin Kişiye Aşure İkram Edildi

Vali Sezer'den Kırkpınar Mesajı: 664 Yıllık Miras Vurgusu

Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, Muharrem Lokmasında Canlarla Buluştu

Esenyurt Belediyesi’nden Muharrem Ayına Özel Aşure İkramı

Üç Büyükşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı

Prof. Dr. Osman Çakmak ile Röportaj

Aksoy; Bizim Görevimiz Yönetmek Değil, Çözüm Üretmek (GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Üst Kattan Çocuğa Kimyasal Sıçradı

İmam-Hatip Adem Demirtaş’tan Duygu Yüklü Başsağlığı Mesajı

Yaşar Acar; Geriye Dolu Dolu Bir Hayat ve Eserler Bıraktı

Sahipli Köpekten Küçük Kıza Saldırı!

Çalık’a Lenfoma Şüphesiyle Operasyon Kararı

Okul Müdüründen Gazeteciyi Tehdit

Talat Paşa’nın Adı Sınır Kapısında Yaşasın!

Milletvekili Deniz DEMİR, Festivalin Profesyonel yapılmalı

BİEN REKLAM - Dijital Baskı Merkezi Yeniliklerin adresi

Işık’a Muş Vakfı'ndan Hayırlı Olsun Ziyareti

Sağlık Bakanlığı Uyarıyor!

Işık, Görev Dağılımını Yaptı...

PKK Silah Bırakıyor Mu?

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Yükleniyor