Tarih: 03.10.2024 14:56

İGD; Bahçeli’den Korkmuyoruz!

Facebook Twitter Linked-in

MHP Grup Toplantısında gazetecileri tehdit eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD)’tan cevap geldi sizden korkmuyoruz.

İşte, İstanbul Gazeteciler Derneğinin basın açıklaması.

Gazetecilerin hedef gösterilmesi sistematik bir şekilde devam etmektedir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup kürsüsünden “Halk TV ayağınızı denk alın, 4 soytarı muhabirle Milliyetçi Hareket Partisini sorgulayamazsınız, sorgulatmayız" ifadelerini kullanmıştır. Bu ifadeleri kabul etmiyor ve kınıyoruz. Daha önceki açıklamalarımızda olduğu gibi meslektaşlarımız Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel ve Timur Soykan’ın yanındayız.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın gazetecileri yönelik “CIA ajanı, canlı bomba” sözleriyle alevlenen süreç, Türkgün gazetesinin Timur Soykan, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ı hedef göstermesiyle devam etti.

Hemen ardından Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç gazetecileri tehdite devam etti. Tehditler, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın gazetecileri hedef alan açıklamalarıyla sürdü.

Bugün ise hem acı hem de beklenen bir tablo ile karşı karşıyayız. Alt kademelerden üste doğru dozu artan bu tehditler, bugün en üst kademeden geldi.

Gazetecilere kimse ‘ayağınızı denk alın’ diyemez. MHP Genel Başkanı bilmelidir ki gazeteciler bu tehditlerden korkmaz.

Korksaydı bugün Abdi İpekçi’lerden, Uğur Mumcu’lardan söz edemiyor olurduk.

Artık gazetecileri tehdit etmeyi bırakın, ekonomik krizden beli bükülen emekli, asgari ücretli ve öğrenciler için çözüm üretin.

Kanla yazılan Türk basın tarihine yeni kahramanlar vermeyeceğiz. Meslektaşlarımız zaten daha hayattayken yurttaşın gözünde kahraman oldular.

Hırsızlığın, yolsuzluğun, çetelerin, silah kaçakçılarının, uyuşturucu baronlarının, tetikçilerin korkulu rüyası haline gelen meslektaşlarımızın yanındayız ve onlarla dayanışma içindeyiz.

İstanbul Gazeteciler Derneği, özgür basının ve düşünceyi ifade özgürlüğünün yanında olmaya devam edecek.

İSTANBUL GAZETECİLER DERNEĞİ (İGD) YÖNETİM KURULU ADINA

Başkan Hasan HINISLI 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —